tirsdag 4. desember 2012

Vinterarbeid - oppdatering

Nye sylindere

Etter at sesongen ble avsluttet med et smell, har det ankommet nye sylindere til Chiefen. Riktig nok av 40-talls typen, men med masse gods og standard boring. Medfølgende var også stempler og ringer, så alt skulle være bra i rute for å komme på veien til våren. Sylinderne er produsert i Indian, altså "Genuine Indian Parts", og kvaliteten på støpegodset skal være utmerket. Det man har hatt problemer er derimot maskineringen, som har vært noe mangelfull.

Jeg har ikke merket meg noen problemområder ennå, men håper å få tatt en runde hos min mekaniker, Kjell, for å avdekke eventuelle saker som må utbedres. En ting jeg allerede har gjort er å kutte en kjøleribbe på den bakre sylinderen, slik at jeg kan bruke dynamoen slik den sitter idag. Det gikk aldeles utmerket.
Mine 39-topper ser litt pussige ut på høyresiden, på grunn av den brede omkretsen. Jeg får se om jeg kan få gjort noe med det (kanskje vinkelsliper, igjen?)

Min gamle framsylinder med brukket fot.

1 kommentar:

  1. Ser fint ut på bildet. Det burde vel bare være å kontrollere foringene / bushingene for stempelpinner-stempelstenger for evt. slitasje og evt. bytte disse. Fulgte det med foringer ?

    SvarSlett