søndag 20. mai 2012

Ullerøytreffet 2012


av Geir Hellum 

Vi dro ned fredag ettermiddag og overnattet til lørdag. 12 dansker, fra NVC Genbrug, Vendsyssel kom med ferja til Moss og ankom Ullerøy leirsted ved åttetiden. Sammen spiste vi lapskaus, skravla og drakk øl i køyesengene på brakka.  Neste morra, løpsdagen, var det speilegg og bacon og alt mulig annet frokostgodt, ikke gammal dansk da.  Motorsykler ankom i stort antall og klokka elleve reiste over 80 avgårde på tur til Tistedal og Halden. Fra Follo jern og skrot stilte Rudy, på AJS 1947, Ronny på Kawasaki 1977, Øyvind på Yamaha 1984 og Geir på Kawasaki 1978. Anne Sofie vurderte å stille på Puch 1984, moped, men valgte heller å sitte bakpå en av de store maskinene. Puchen hadde slark i veiva, men så hadde den gått femtitotusenkilometer da.
Peptalk før kjøringa. Har du lest kartet og klistra det i hjernen?
 Nei, vi bare følger de andre!
 


Skjeberg, Rokke, Tistedal, Halden og Ingedal er vakre steder og veiene fredelige. Doningene dro i langsom majestet anført av Per Berg og de andre med Silverpiler og kværner. Grusveien midt i løypa er gøy og særlig gliste vi da Tore Karlsen ga gass på BSA’n og dura forbi beitet og beviste nok en gang at han er grusveiens konge. Langs Femsjøen slynger asfalten seg slakt. Fint for den som lener seg over, girer og glir, kjenner momentet i motoren og synginga i visiret. Er svingen brå dytter du styret feil vei og merker hvor elegant geometrien og naturkreftene virker; maskinen bikker og du kikker allerede på neste snarvei. Ullerøyløpet er ikke noe hastighetsløp, men har en to hjul og et styre, ja da er det moro å kjenne draget og være med på laget.
Eneste stopp var i Halden, på et gammalt spinneri som brukes som bilhobbyhall. Der spiste vi vafler, drakk kaffe og beskuet ufattelige restaureringsprosjekter. Den flotteste bilen var en fullt ferdig La Salle, en supersportslig convertible med krom og glans som ei gudinne og svigermorsete til gamle gudinner som ikke lenger får sitte foran på gullskinnet. Ellers var hallene fulle av falne flammer, sveiseapparater og avgåtte bergingsbiler. Har ikke sett noe tilsvarende her på berget. Godt haldenserne berger slike saker. Og får vi punktering og stopp vil vi reddes av sånne. 
Follo Jern og skrot, bortsett fra Ronny
og Anne Sofie og deres maskiner.
Geir er med, bak linsa!
 


Alle fullførte og samlet seg på treffstedet for mer lapskaus, pølser og brus. Fotografer og journalister listet seg rundt og fanget motiver og fjes. Dette kommer nok i aviser, i blader og på blogger, ihvertfall Follo sin. Premieutdelingen, for den som orker trengselen i annen etasje i hovedbygningen, bød på flotte premier; pussesaker, lysarmaturer, verktøy osv. Alle fikk treffmerke og saker og satte sine sykler på hengere eller tråkka igang og kom seg hjem.  Været var upåklagelig. Ett treffmerke til er på jakka og vi gleder oss til neste år. Men først er det Rally på Dal, Skogsløpet og andre herligheter. Sommeren er spådd sommerlig!


Masse vanskelige spørsmål som skulle krysses
 av med 1, X eller 2
. Helgardering?


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar